"Гратисният" срок за е-винетките остава – 15 януари

Аврамова: За АПИ незабавно ще се търси нов шеф
28
"Гратисният" срок за е-винетките остава – 15 януари
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Регионалният министър Петя Аврамова беше категорична, че няма причина водачи да шофират без винетка по родните пътища.

От думите й стана ясно, че "гратисният" срок, който е 15 януари, няма да бъде удължен.

"Вече има много начини да закупят винетка, няма причина да има водач на пътя, който да не е закупил винетка по някаква техническа причина", заяви регионалният министър.

Още по темата

По-рано днес оставка заради проблемите с въвеждането на тол системата подаде шефът на АПИ Светослав Глосов.

Аврамова обясни, че сутринта на регулярната среща премиерът Бойко Борисов е разкритикувал остро създадената организация за продажба на електронните винетки. Борисов е поискал поемане на отговорност и в тази връзка реакцията на Глосов била да подаде незабавно оставка.

Самият Глосов каза, че трудностите, създадени в началото на годината с продажбата на електронни винетки, са довели до неприятни моменти и недоволство от страна на гражданите.

"Каквото съм могъл, съм направил за тази агенция, оставам с добри чувства и към екипа, с който съм работил, и към екипа на МРРБ, нищо лошо към премиера, напротив, бил е справедлив", каза вече бившият пътен шеф.

Аврамова коментира, че непрекъснато се работи за въвеждане на колкото се може повече начини за закупуване на електронни винетки.

Ако хартиената винетка е била възможна за закупуване на 3 хил. места в държавата, електронната ще бъде купувана на повече от 4500 пункта, обяви тя. Работи се по идеята винетка да се купува и от банкомати.

Министърът допълни, че за да не се получат сътресения в работата на АПИ, незабавно ще се търси нов ръководител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Винетко преди 5 години
Какво му е електронното - конвертиране на винетка в такава електронна никакъв шанс днес 10.01.2019Много електронно бе, пак се редиш на опашка в пощата или незнамси къде.Разликата за сега е само един стикер.А да, искат и МЕЙЛ , който да използват , да те уведомяват за глобички...честито.
19
0
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Анонимен 22: Заваляли оставки? Никой не си е дал оставката, Бойко ги уволни и толкова. А този, който ги е назначил (пак Бойко) не носи никаква отговорност. Вече започва да се набива на очи това, че когото Бойко назначи, почти със сигурност се оказва некадърник. Но някои имат късмет да не им проличи твърде бързо.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко много некадърника събрани на една снимка.
17
0
 
1
 
! Отговори
СПОКО, БЕ... преди 5 години
Мойта е до 1.02.19г......хахахаааа...Къв е проблема....??!!!
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цвъки Ушков да измисли нов скандал , вече има забавяне ..... 8 януари е .
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Системата работела според един тук, а всички пропищяха от нея, че и оставки на относително високо ниво заваляха.
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Собственика на ГЕРБ :Тикво , ще надминеш рекорда от лани. 365 оставки на гербераски нека.дърльовци !
13
1
 
4
 
! Отговори
Спокойно преди 5 години
другари, не се бутайте на опашката, то че ще се плаща ще се плаща, обаче каква работа ще се свърши с трудно изкараните Ви парици е друг въпрос. Май ще отидат само за заплати на 1000 контрольора и поддръжка на коли и камери по поля и паланки а за оправяне на пътища няма да остане. Догодина чакайте нови цени на винетките.
12
1
 
2
 
! Отговори
Язе преди 5 години
Тия са уволнени защото са се *** до уши.Не може система да тръгва според закона от 01.01.2019 и да работи тогава интернет продажба + няколко автомата! Със старта на системата от декември миналата година трябваше всички начини да функционират на 100%. Но системата си работи.
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иванчо , който си е купил винетка е същия *** , дето от дни ни убеждава , че всичко е по мед и масло , а те пак значи взеха и уволниха всички шефове на АПИ , заради тоталния блокаж на системата.Значи според Иванчо Тея са уволнени за нищо ли , кво ли ......
10
2
 
0
 
! Отговори
Язе преди 5 години
До 15'Какъв си ти , че някой да ти доказва каквото и да е? Няма начин да не платиш и имаш винетка, защото номерът на винетката се генерира след плащането!
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБерастките некадърници отново станаха за смях. За кой ли път вече.
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Системата очевидно не работи. Иванчо (14), дай доказателство, че си си купил винетка, примерно копие на докемент, в който пише, че си купил винетка за кола с еди-какъв си номер. Системата не е надежден изтичник на информация - там може да пише, че си платил, а да не си платил, както и обратното - да си платил, а там да те няма.
7
4
 
2
 
! Отговори
Иван Иванов преди 5 години
до 13Ама тя системата си работи бе пич. Нали ви казах , който даже не се е пробвал да си купи , да не пише
6
0
 
9
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
ИзгорЕ поредния бушон и щели да търсят нов шеф на АПИ. Всички начело с тиквата са пълни нули и цялото правителство трябва да се измита. Очевадно е, че всеки следващ е по-зле включително и тази перхидролена гербава калинка спусната на министерското кресло.
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде да не се лъжем - ГРАТИСНИЯ ПЕРИОД е поне до средата на годината, защото смешната ви система НЯМА шанс да проработи по-рано. Само плашите гаргите!
4
1
 
10
 
! Отговори
Да бе преди 5 години
Има причина да не закупя винетка-СКЪПА е!
3
1
 
10
 
! Отговори
МАЛИЙ, преди 5 години
ОН се бил ядосал, че му подривали аФторитета...Самия ОН за нищо не е виновен. Както ФАНДЪШКА - тя женицата за всичко чула от медиите, ама реагира назабавно...
2
0
 
12
 
! Отговори
АРЕ ОЩЕ 180 МЛН преди 5 години
за нашите хора, дето правят ТОЛ система
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 15 ти аз ще карам без винетка! ТОЧКА!